Fem ús de cookies pròpies i de tercers.Més informacióAcceptar
Cistella de la compra Tens 0 productes a la teva cistella
Total:
0,00€
Black Friday - Tot al 20%
Tornar

Com netejar les soles de les sabates en arribar a casa

09/09/2020

El COVID-19 ha canviat els nostres hàbits en molts aspectes. Entre ells el que més hem incrementat i modificat són els hàbits d’higiènics. I és que la correcta neteja i desinfecció és un factor molt important a l'hora de prevenir el virus, donada la facilitat d’aquest de propagar-se mitjançant les superfícies.
Al acabar el dia les nostres sabates han trepitjat molts terres i sovint d'espais molt transitats.
Especialment ara que els nens comencen les classes és molt important que incrementem aquests hàbits a casa nostra i siguem acurats amb la desinfecció del seu calçat.

A continuació us facilitem algunes pautes per a la correcta desinfecció de les sabates.
En arribar a casa netejarem la sola del nostre calçat i deixarem les sabates a l'entrada de la nostra vivenda, canviant-nos aquests per altres dedicats únicament a l’ús en la llar.
En cas de disposar d'una finestra amb repeu, balcó o jardí pots deixar les sabates en quarantena, ja que el Coronavirus no sol romandre actiu més de 48 h. en dipositar-los en un espai ventilat accelerem el procés tenint en compte que la majoria de sabates dels nens son d’us diari.

Productes i materials per a desinfectar el calçat

- Aigua amb Lleixiu: Recomanem no utilitzar lleixiu pur, ja que pot resultar agressiu per algunes superfícies. La proporció correcta de lleixiu és de 30 ml per cada litre d'aigua. Hem de preparar una ampolla de plàstic amb polvoritzador i sobretot barrejar el lleixiu amb aigua freda per a evitar el vaporatge del seu clor. Podem deixar-ho prop de la porta així, quan arribem a casa podrem ruixar les nostres soles i el pelut. Amb un drap de cotó retirarem l'excés del producte de les nostres soles en cas que quedin massa xopades, d'aquesta manera també ens assegurem d'escampar bé el producte.

- Tovalloleta desinfectant amb base d'alcohol: Aquestes són menys agressives i també igual d'efectives. En cas de no disposar pots humitejar amb alcohol etílic o solució hidroalcohòlica un tovalló de paper o una altra cel·lulosa destinada només a aquest ús. El procediment en aquest cas tracta de fregar en cercles la sola per a arribar a tota la superfície i una vegada hàgim acabat aquesta es dipositarà en les escombraries.

- Solucions "multiusos" amb base d'alcohol: Aquest es recomana en casos que les vostres sabates hagin estat en zones de risc com a hospitals o bé llocs molt transcorreguts com el transport públic. Aquesta opció s'aplicarà exactament igual que la primera, mitjançant polvoritzador.

- Altres solucions:
Existeixen peluts especials per a desinfectar les nostres sabates destinades a mantenir la solució líquida desinfectant que decideixis aplicar. Aquest es solen dividir en dues parts la primera conte el desinfectant i l’altre l’eixuga.  Funcionen mitjançant la fricció de les soles al trepitjar-ho.

Aspectes a tenir en compte

- Tingues en compte el material de la sabata per tal de no espatllar-la, ja que en cas d'aplicar malament el lleixiu o un altre producte podria arribar a destenyir o tacar.

- Està demostrat que el Coronavirus roman menys temps en productes naturals com la tela o la pell, per la qual cosa en aquests casos no serà necessària una desinfecció molt agressiva.

- Han de ser els adults de la llar qui manipulin els productes i realitzin aquests procediments.

Evitar la propagació del Covid-19 depèn de nosaltres.

Compartir

Subscriu-te a la nostra Newsletter i estalvia 5 € en la teva propera compra!

Marques destacades